skriv dina tankar här

Hur har du det?

Nu har Fotoutmaningen 2020 varit igång i 2 månader och vi har strax under 300 dagar kvar av året. Hur går det för dig? Full fart och max inspiration? Eller går det trögt och du behöver lite pepp från andra deltagare i fotoutmaningen? Här kommer lite pepp. Jag tänkte vi kan öppna en kommentartråd här och få veta era tankar och frågor i nuläget. Alla deltagare kan kommentera, och det är fritt fram att kommentera på varandras kommentarer med. Vore kul att höra era tankar.

Pepp nr 1:

Året är 366 dagar långt. Du har maaaaassssooooor av tid kvar! 🙂 Hela 298 dagar för att vara exakt. Första året jag var med startade jag i slutet av juni, och hann klart. Så visst kan du publicera vidare även om du skulle tycka att det varit trögt hittills. Bäst är såklart att lägga ut bilder regelbundet, för att få mer feedback av övriga deltagare, men har du varit inspirationslös en stund så kan du lätt ta igen det. Nu börjar våren spira här i södra Sverige och lockar till fotograferande. Bor du i syd kanske du redan kryper runt och fotograferar både blåsippor och vitsippor? Och i norr har ni vårvintern med härliga turer ut på fjället.

Nu när vi kommit in en bit på året blir det lättare, för nu har vi hunnit fotografera en del. Det är svårast i början av året, för alla hinner inte fotografera varje dag. Många fotar allra mest på vår, sommar och ledighet, och sen är det gott om bilder i bildarkivet.

Pepp nr 2 – kluriga teman?

Svårt att komma på temalösningar? Något alla vi som varit med tidigare år kan intyga är att besök hos de andra deltagarna ger tips på helt andra lösningar på temat än du hade i ditt huvud. En aha-upplevelse och det ger helt klart inspiration!

PS: Som admin ska jag såklart också tipsa om att du enligt reglerna bör publicera minst 1 bild var 6:e vecka för att inte bli tillfälligt pausad (olänkad härifrån centralbloggen). Ganska lätt att klara, eller hur?

7 reaktioner på ”Hur har du det?”

 1. Som en del av er vet sitter jag i rullstol och är så gott som helt hemmabunden. Tillfälligt, till all lycka, och jag hoppas att snart vara på benen igen. Under tiden gör jag mitt bästa med 365 – men mycket blommor blir det för de finns i min lägenhet.
  Jag har roligt med makroobjektivet men tycker det är svårt att få bra bilder. Era kommentarer hjälper, och jag lär mig. Motiv finns det gott om! Det tar mycket tid att följa er deltagare men det är sant som Anette skriver att det inspirerar att titta på andras bilder. Och att få kommentarer på de egna. Så jag hoppas på att vi hörs! Jag önskar både er alla och mig själv ett bra år med kameran. Pepp!

 2. Jag har god fart i utmaningen, med stor inspiration. Bara tidsbrist att fota så mycket som jag egentligen vill.. Jag tycker det är kul med utbytet med kika hos er andra och se och lära.Titta på hur ni har tolkat de olika teman. Dessutom blir jag väldigt glad över era kommentarer hos mig.

 3. För mig går det bra, vid mina fototillfällen tar jag massor av bilder, så jag har foton färdiga för en månad framöver. 🙂 Men jag vet sedan tidigare år att det kan förändras snabbt och det brukar bli knepigare ju närmare slutet jag kommer eftersom jag skjuter de svåraste temana framför mig. Men bara att kämpa på!
  Jag tittar runt hos övriga deltagare ungefär varannan dag och tycker det är jättekul att se hur andra har tolkat temana, och visst blir jag inspirerad av andras lösningar -ibland är de närmast geniala! Och vissa tar verkligen fantastiska proffsbilder medan andra är enklare (som mina foton). Men huvudsaken är ju att det är roligt! 🙂

 4. Tack för pepp 🙂 För egen del behövs den just nu. Hade en bra start, men de senaste veckorna har det varit mycket annat och både fotograferandet och inspirationen har trutit. Men tänkte försöka få upp några bilder i kväll.

  Jag tycker det är kul att titta runt på de andra deltagarnas bilder och försöker titta in hos er andra minst en gång i veckan. Tyvärr har jag problem att kommentera hos några av er andra, b.la. några av dem som är duktiga på att kommentera så fint om mina bilder <3. Så jag säger denna väg stort TACK till er som tar er tid att kommentera både mina och andras bilder, era kommentarer peppar och värmer gott!

 5. För mig gick det i rasande fart från början men nu står det helt stilla sen en tid tillbaka.
  Funderar faktiskt på hur jag ska hitta motiv till alla teman nu när allt ”lägger ner” under rådande omständigheter.
  Det känns som att jag har fotat varje sten och stubbe i min kommun och det blir svårt att hitta nya motiv när man inte kan/vill åka någonstans och alla evenemang uteblir :(…….men det är ju gott om tid kvar, så än ger jag inte upp 🙂

 6. Rådande läge är helt klart tufft för att få till temalösningar som jag vill. Men lite mer tid att sitta hemma och titta på alla andras fina bilder. Men nu när jag påbörjat arbetet med att gå igenom allas bloggar är det väldigt många som itne varit aktiva på länge i listan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.