Ulrica tog bästa sommarbilden

Canon-Ullis
Foto: Tomas Berggren

I augustis tävling Min bästa sommarbild gick flest röster till bild nummer två, ”Kvarglömd”. Canon-Ullis, Ulrica Berggren, knäppte den – grattis till vinsten!

Den gamla bilen på den vinnande bilden har stått där i skogen så länge Ulrica kan minnas och som barn lekte hon och hennes kompisar i den. Det växer mossa på skärmarna och lav under huven, berättar hon i sin blogg.

I fjol gick Ulrica en fotokurs hos Gunilla PixelCat och bestämde sig sedan för att i år för första gången vara med i utmaningen 365 foton.

– Jag behövde något som utmanar mig, en anledning till att inte bara trycka på autoknappen.

Tidigare fotade Ulrica mest familjen, hemma och på resor, men nu är kameran, en Canon EOS 1000D, med i många andra sammanhang.

– Jag ser på ett annat sätt nu, säger hon. Naturen har jag alltid tyckt är så vacker och nu upptäcker jag alla små detaljer som är så roliga att fota. Och vatten, så fascinerande.

Dessutom är det så kul att inspireras av alla andra som är med i utmaningen, tycker hon. Roligt med tankar som dyker upp, att gå och fundera på om de går att omsätta till ett tema. Inget i årets utmaning har varit särskilt svårt, men visst finns det kluriga teman kvar att lösa, säger hon.

– Däremot var det så roligt när jag kom på hur jag skulle illustrera temat Dröm. Jag frågade och fick fotografera paret som väntade en bebis och det blev en så fin bild.

Bara att hålla med. Drömbilden och alla andra Canon-Ullis bilder kan du se här.
Lycka till även i fortsättningen!