Deltagare nummer hundrafemtio!

Annette Olsson som bor i Onsala blev deltagare nummer etthundrafemtio att anmäla sig till 365 foton 2014. Grattis och välkommen!

Annette, som är med för första gången i år, fick tipset om utmaningen av en väninna som vet att hon gillar att fota och att leka med ord. Tidigare blev det mest snapshots hemma med familjen, men förra året fick hon upp ögonen för något nytt.

– Jag vandrade runt i Botaniska trädgården i Göteborg och upptäckte hur kul det är att fota blommor, blad och föremål. Ur olika vinklar, och i olika ljus, en helt ny värld.

Instagram blev en annan ögonöppnare.

– Jag upptäckte alla appar och vilka konstnärliga möjligheter de ger. Även det en helt ny värld för mig.

Annette fotar uteslutande med sin iPhone och ser fram emot att inte minst genom 365 foton få ut mer av alla möjligheter. Hon gillar utmaningar och nya engagemang.

– Redan nu har jag börjat se på bilder på ett nytt sätt. Jag har huvudet fullt av ord för att fånga teman både i stunden och i framtiden. Det är kul att tänka till runt bilderna och få till dem, gärna med lite humor.

Ett av årets teman Annette grunnar särskilt på är minister.            

– Vet inte hur jag kommer hitta en sådan. Kanske jag får fota ister och skriva att det är min ister!

Bilden som Annette har valt att visa är en favorit. En oredigerad bild som hon tog i bilen när hennes man körde. Fin skärpa i dropparna och med den vackra himlen i bakgrunden.

– Det roliga är att det syns en liten bild i dropparna!

Vi önskar Annette all lycka med årets utmaning!

(Hennes bilder hittar du här)

Foto Annette Olsson