Deltagare nummer 100

DSCN1127
Foto: Ingrid Ceder
Karin med sin mammas hund Randi.

Karin Ceder i Piteå blev nummer hundra att anmäla sig till årets utmaning. Grattis!

– För några år sedan gick jag en fotokurs hos Gunilla PixelCat, berättar Karin, och då fick jag reda på utmaningen 365 foton. Jag var med 2014.

Det gick bra, Karin gick i mål efter en beundransvärd spurt mot slutet.

– Men jag tyckte att jag på något sätt höll på mer med teman än med foton, bara teman som snurrade runt i huvudet. Så jag bestämde mig för att inte vara med förra året. Fast sen kom jag på att det i alla fall var så roligt, så nu är jag med igen!

– Den här gången ska jag se till att jag inte kommer efter så att jag slipper den där paniken runt nyår. Nu ligger jag före och har dessutom en del på lut i årets arkiv och det är jag så nöjd med.

Karin har egentligen inga favoritmotiv men gillar att fota blommor, trädgård, gamla hus och gamla saker.

– Gamla hus och gamla grejer finns hemma hos min mamma, så dit åker jag ofta för fina motiv.

Dessutom är Karin en stor fotbollsentusiast och en resa till England ser hon särskilt fram emot.

– Där förväntar jag mig att hitta många teman. Och just nu pågår också en veckas skid-SM i Piteå, då ska kameran få jobba. Sport är livet!

Karin har en systemkamera, Canon EOS 600 D, men det lutar åt att den kamera som hon fick i julklapp blir favoriten, en Nikon Coolpix S9900.

– Jag vill att det ska gå fort, och det gör det med kompaktkameran. Allt i ett, en fantastisk 30 x zoom. Jag tog en närbild på månen, utan stativ! Det ska bli så kul med den kameran till fotbollen i England!

Den bild som Karin har valt att visa använde hon 2014 till tema Rörande.

– Det är min mammas morbror och moster, lillebror och storasyster, de enda kvarvarande av en syskonskara på sex. Den ene bor kvar i hembyn, den andra bor 13-14 mil därifrån. Nu för tiden träffas de bara en gång per år. Det är så otroligt rörande och härligt att se deras glädje över att få ses ännu en gång. Vem vet, det kanske inte blir så många fler tillfällen för dem att ses … Lillebror är idag 87, storasyster är 94, berättar Karin, som hoppas få uppleva återseendets glädje även denna sommar.

RSCN1984
Foto: Karin Ceder

Vi önskar Karin Ceder lycka till med fotograferandet med årets 365+1 Foton! Hennes bilder hittar du här.