Dags för egna teman

Hej! Året går in i sina sista månader och vi kan snart se fram emot glögg, julbelysningar, adventspynt, luciakonserter och annat roligt att fotografera. Stjärnhimmel och norrsken är två andra fina säsongsmotiv. Faktiskt i större del av landet än man tror. (Läs mer om detta i tidigare inlägg om superblodmåne).

Nu i november är det dags att använda egna teman ifall du funderat på det, eller har fina bilder du gillar skarpt men som inte passar in på listans teman. Nu i november tittar administratörerna igenom alla bloggar och fångar upp alla egna teman som publicerats. Dessa är nämligen underlaget för nästa års lista! Därför är det smart att publicera egna teman nu, istället för i december, då listan redan bearbetas och publiceras. På köpet ger temana dig en skjuts mot målgång.

Administratören Gunilla berättar att det brukar bli bortemot 500 egna teman som använts under januari-november. En rejäl bunt! Dessa temaord sammanställs i en lista av administratörerna. Därifrån tas alla ord bort som använts ett tidigare år. Bara helt färska ord har chansen att komma med på temalistan. Så tänk gärna till angående ditt ordval 🙂
Därefter görs ett urval av en handfull medhjälpare som får rösta på orden, så att de roligaste foto-orden väljs för nästa år.

Den nya listan publiceras sedan under december, så man kan ”smaka på” orden inför nästa fotoår.

Tips:

  • Publicera dina egna teman precis som du publicerar listteman, men lägg till texten Eget tema. Dessutom: Lista gärna dina egna teman på egen sida, så underlättar du mycket för administratörerna. Här kan du se ett exempel.
  • Tänk gärna dubbeltydigt när du skapar temanamnet så ger det fler möjligheter för deltagarna. T.ex. Tång – finns både i havet och verktygslådan. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.