Om Gunilla & Janicke

Vi som administrerar 365 FOTON 2013-2019 och uppstarten för 2020 är:

Gunilla: Jag har arbetat som IT/mediepedagog här i Piteå i sexton år, men gick i pension i september 2017. Jag är en mycket ivrig amatörfotograf och har fotograferat sedan jag var 7 år gammal. Jag har gått fotokurser på den tiden när allt var analogt och bilderna framkallades i fotolabb: på Sunderby folkhögskola på sjuttiotalet och på Woodbury University i Los Angeles på åttiotalet. För några år sedan gick jag en kvällskurs i foto 7,5 p på Luleå Tekniska Universitet, och därefter har jag även läst 7,5 p i ljussättning vid LTU. Jag ledde själv fotokurser fram till pensionen och vem vet, kanske blir det någon ny fotokurs framöver? .

Jag är också redaktör och webbmaster på den stora bildbanken FotoFinnaren.se som innehåller drygt 20.000 bilder avsedda för undervisnings- och skolbruk.

Är helt Canonfrälst (EOS 600D, EOS 7D och G15) och skulle aldrig byta märke – men har upptäckt att min Samsung Galaxy S8 också tar helt godkända bilder.
Mitt namn på nätet är oftast PixelCat.

Janicke: För länge sedan, på 1970-talet, vann jag en fototävling i en båttidning, med en semesterbild från en färd på Strömsholms kanal. Resultatet blev även att jag började skriva om veteranbåtskultur och fotade en hel del till mina artiklar. Nu är jag ivrig amatörfotograf helt för min egen skull. Älskar att hålla på med bilder. Har gått fotokurser, en vecka vardera sommaren 2013 och 2015, med administratör Gunilla som lärare. Det gav mersmak!

Är precis som Gunilla frälst på Canon, fick min första 1969. Nu har jag en EOS 600D, en PowerShot SX50 HS, och en liten PowerShot SX 280 HS som jag alltid har med mig.

Jag bor i Stockholm.

365 FOTON 2024