Sista ”Månadens bilder” 2014

Ja, då ska vi be att få presentera den sista Månadens Bild för det här året!
Här gällde det för de framlottade fotograferna att välja ut sin bästa bild publicerad under december 2014.
Vi administratörer vill avrunda året med att själva presentera varsin bild sist i inlägget (förutom att vinjettbilderna ju alltid är våra egna).
Vi tackar alla så jättemycket för att ni velat vara med oss under 2014, och hälsar alla välkomna till Fotoutmaningen 365 foton 2015!
Gott Nytt År!
från
Janicke och PixelCat


Kerstin:
236: Raket

347-236-Raket_kerstinsfoto
Om mig:
Det här är 5:e gången jag är med i 365 foton, en riktigt rolig utmaning. Kameran är en trogen kamrat och familjen brukar skämtsamt säga att de vet inte hur jag ser ut längre för det sitter alltid en kamera framför ansiktet. Men foto är ju så vansinnigt kul! 🙂
Om bilden:
Den här bilden togs den 13 december då Kulturhuvudstadsåret i Umeå avslutades. Över Rådhuset sprakade fyrverkerierna och på Rådhusets vägg önskades de två nya Kulturhuvudstäderna Lycka till. Jag är nöjd med bilden då jag inte använde nåt stativ och därmed riskerade utbrända och tråkiga bilder. Men ibland lyckas det. 🙂


Zandra:
235: Pärlor

Zandra_235_pärlor
Om bilden:
Min favorit i december är denna, Pärlor, tagen vid köksbordet. Jag gillar att fota med udda perspektiv och här blev det inte det vanliga.
Om mig:
Jag är en hobbyfotograf med mer vilja än kunskap. Jag har i många år varit intresserad av foto och testar mig fram med den utrustning jag har till hands. Jag har en Nikon D5000 men använder även mobilkameran för att fota och är riktigt imponerad över hur pass bra bilder det blir. Min bildbehandling begränsar sig oftast till att beskära bilderna och eventuellt att justera kontrast och ljus.


Ninni:
Eget tema: Spegelvänd
Ninni
Om mig:
Ninni (Anneli Lindkvist)….en glad amatör ifrån Piteå som gillar att fånga det “vackra” genom kameralinsen. Jag “leker” med min älskade kamera Canon EOS 1100 D och dess standard objektiv plus Tamron tele-macro 70-300 mm . Dessutom är ju kameran i mobilen alltid med.
Om bilden:
…..ett slumpartat möte…..hämtade tidningen denna lördag, såg hur kannan blåst ut under natten. Lite snö hade också singlat ner, jag gick för att lyfta tillbaka den och där fanns bilden. Jag lade kannan i motsatt riktning och där satt temat – spegelvänd som fanns på min egna lista.

Marie:
346: Vikarie

marie_vikarie
Om mig:
Jag gick med i utmaningen 2014 för att ta mig tid att utvecklas som
fotograf. Jag tycker det är väldigt roligt att fotografera (hellre än bra)
och att leka med ord och då passar ju detta mig. Nu laddar jag för 2015!
Jag bor i Härjedalen och är enormt intresserad av djur och natur, vilket
kanske syns i mina bilder.
Om bilden:
Bilden som jag valt är Vikarie och jag valde den för att jag tycker om
ljuset och färgerna i den.

Elisabet:
296: Staplat
Elisabet_staplat
Om mig:
För fjärde gången deltar jag i utmaningen. Första året, 2011, gav jag upp mot slutet, men sedan har det gått bra! Motiv intresserar mig mer än teknik och jag använder en liten behändig kamera som får plats i fickan, CanonPowerShot S120.
Om bilden:
Bilden på kundkorgarna (tema 289, Staplat) har jag tagit i en affär som säljer utskott och överskott. Även korgarna verkar vara utsorterade från någon annan butik.

Hanna
282: Sprallig
282sprallig_Hanna

Om mig:
Jag är en glad fotoamatör och inbiten hundnörd. Använder mig till största delen av sportinställningen på kameran, men har tack vare fotoutmaningen börjat hitta nya infallsvinklar, vilket verkligen har behövts när man försöker få in hundtema i alla 365 bilder. Stolt att säga att jag har lyckats med mitt projekt.
Om bilden:
Bilden är tagen i skarpt läge, på en fasanjakt i Danmark. En skadeskjuten fasantupp hämtas in av en av apportörerna. Man kan se fightingspirit i tuppens ögon, likväl som beslutsamhet i hundens. En av årets bästa bilder och en bock på min ”bucket list”.


257: Singel

365 2014 257 Singel Kvinna på bänk Stranden Kap VerdeOm mig:
Jag är en bildglad amatör som skapade min bildblogg för att vara med i utmaningarna 365 Foton och EFIT, ett foto i timmen.
Från och med 2014 är jag en av administratörerna av 365 Foton.
Jag bor i Stockholm.
Om bilden:
En bild ur decembers skörd, jag väljer min på temat Singel. Kanske för att jag har tänkt på kvinnan på bänken. Varför sitter hon där? Vad tänker hon på? Är hon ledsen eller glad, njuter hon av havet och de dånande vågorna?
Bilden tog jag på Sal i Kap Verde alldeles nyligen. Jag njöt oavbrutet av
havet och vågorna, satt på många bänkar på många ställen och bara glodde, långa stunder.
Tog bilden med min Canon PowerShot SX280HS som jag tycker funkar suveränt.Hade också med mig min Canon EOS 600D, med ett nytt objektiv, Tamron 18-270 som jag hoppades mycket på. Är dock lite besviken på det objektivet. Men det är en annan historia.
Nu har jag gått i mål med årets fotoutmaning och ser fram emot 2015!

318: Träff
PixelCat_318_traff
Om mig:
Hobbyfotograf sedan ca 55 år – jag fick min första kamera när jag var sju. Sen har det bara rullat på. Som så många andra har jag stått och blaskat med fotovätskor i mörkrum tills digitalfototekniken kom. Jag har studerat foto på bl.a. Sunderby folkhögskola, Woodbury University i L.A. och på Musikhögskolan i Piteå. Under våren 2015 ska jag gå en kurs i ljussättning – jättespännande!
Jag arbetar som IT/mediepedagog i vår kommun och har förmånen att få leda fotokurser – nog bland det roligaste jag gör!
Administrerar tillsammans med Janicke den här fotoutmaningen.
Om bilden:
En samlingslokal på Navet i Borås – en fantastisk plats. Jag kan se för min inre syn hur bänkraderna fylls med glada, förväntansfulla barn – men idag var ingen träff inplanerad och stillheten och ljuset i lokalen var magiska. Rött och svart i kombination med de renodlade formerna fångade mitt öga.


Comments are closed.