Maj månads bilder

Återigen har vi nöjet att presentera ett gäng fina bilder av duktiga fotografer – 100% kvinnor den här gången!
Maj månads bilder är utvalda av oss administratörer efter lottdragning, och vi har hos de framlottade fotograferna letat efter ett foto som illustrerar begreppet ”Rörelse i bilden” eftersom det var majs lilla fotolektion. Många av bilderna den här gången skildrar en rörelse som frysts just i ögonblicket.
(Fotografens namn är länkat till hennes blogg – klicka er gärna dit och kika på fler fina foton!)
________________________________________________________

Sofi

Tema nr 96: Hopp

Sofi

Om mig:
Började fotografera för några år sedan, men det är under sista året mitt fotointresse exploderat och jag vågat släppa AUTO mer och mer. Deltar första gången i fotoutmaningen. Det är utvecklande och inspirerande samt utmanande med alla tema. Fotograferar för egen del och för jobbet, både med kamera och telefon.
Om bilden:
Vi var ute vid Olofströms båtklubb en kväll och badade i sjön Halen. Jag ville fånga plasket ner i vattnet (vilket inte gick så bra) och har plockat bilden ur en bildserie jag tog.

__________________________________________________________

Ottophoto

Tema nr 123: Ivrig

ottophoto4

Om mig
Mitt namn är Eva (Ottophoto) och jag är med i utmaningen för första gången. Fotograferingen har under de senaste åren vecklats till en härlig hobby för mig. Jag har fått rådet att försöka fokusera på en genre  men har haft svårt att välja. Jag gillar stadsmiljöer, natur och porträtt bäst, i alla fall just nu. Kika på min hemsida www.ottophoto.se om du vill.

Om bilden
Fotot är taget under Jokkmokks marknad. Jag sökte effekten med att få skärpa på tävlingsparen och övrigt runt i kring oskarpt. Det var inte lätt. Det gick fort vilket gjorde det svårt att hänga med och för att få lite olika vinklar borde jag bytt plats. Men det var så roligt att se tävlingen vilket var första gången i mitt liv.
______________________________________________________

Ullis

Tema nr 244: Rinner

ullis

Om mig:
Heter Ullis och bor i Piteå sedan 2010. Kärleken förde mig hit. Jag är med i fotoutmaningen för andra året. Jag har fotograferat så länge jag kan minnas. Många fotorullar har jag skickat iväg för framkallning. Mina föräldrar fotograferade mycket vardagsbilder, och det har även jag tagit efter. Jag fotar numera digitalt sedan många år tillbaka.

Om bilden:
Om bilden: Bilden är tagen en vårdag vid Bröstfallet i Roknäs utanför Piteå. När jag fotade bilden så ”fuskade” jag lite genom att använda lång slutartid.
______________________________________________________

Mia O

Tema nr 177: Lödder

MiaO

Om mig:
Det här är andra året jag är med. Jag tar alla kort med mobilen. Jag tycker det är kul att leta temabilder i vardagen och då är det smidigt att alltid ha kameran till hands.

Om bilden:
Bilden är från strandpromenaden i Tel Aviv. Havet här är aldrig stilla utan det är alltid i rörelse. Den här vårdagen var det lugna vågor som rullade in mot stranden.
__________________________________________________________

BomÅsa

Tema nr 96: Hopp

BomÅsa

Om mig:
Jag är musiklärare från början men har nu efter ca år 30 sadlat om. Jag sköter nu skolans hemsida där jag bland annat skriver artiklar om, och fotograferar aktuella händelser. Jag gick med i 365 foton för att utmana mig själv att ta bilder jag kanske inte skulle ha tagit annars och för att hålla igång mitt fotograferande.
Om bilden:
Bilden ”Hopp” tog jag på mitt jobb när jag skulle skriva en artikel om ”Fritidshemmens dag”. Det är sluthoppet i ”Raketen” när alla hoppade samtidigt. Som tur är gjorde de den flera gånger så jag fick flera chanser att få en bild i rätt ögonblick.

________________________________________________________

Elena

Tema nr 318: Träff

Elena

Om mig:
Jag heter Elena och är en levnadsglad tjej som bor tillsammans med man och 3 barn.
Min absoluta passion i livet är att fotografera. För tillfället fotar jag mest porträttbilder på barn, både egna och andras. (Kolla gärna in Sjuls-Foto på Facebook!)
Om bilden:
Bilden är tagen på Valborgsfirande vid Sandön, vår lokala badplats. Jag tycker att den förmedlar värme i dubbel bemärkelse 🙂
De flygande eldflagorna och kruset av värmen tycker jag ger fint liv åt bilden.

______________________________________________________

Eva Trillian

Tema nr 96: Hopp 

evatrillian2

Om mig:
Det här är tredje året jag är med i 365-utmaningen! Det är väldigt roligt!
Jag fotar oftast med min Nikon, men det har blivit mer och mer mobil-/Instagramfoton då det gör det så enkelt (mobilen är ju alltid med) och ibland, just därför, lite roligare också!

Om bilden: 
Min bild är med under temat Hopp då lågan kommer sig av att jag bränner böner skrivna och ritade av ungdomar. Endast avsändaren vet vad där stod. Det är andaktsfulla stunder – varsamma stunder.
Lite PS-filter är involverade för att få förmedla rätt stämning!
______________________________________________________

Kerstin J

Tema nr 233: På vift

KerstinJ_alt

Om mig:
Jag är en glad amatör som började fota redan när jag var barn. Under några år låg fotandet nere men efter att ha startat mina bloggar har fotointresset tagit fart. Mina favoritmotiv hittar jag i naturen. Detta är min andra säsong jag är med i 365 foton.
Om bilden:
Detta är en bild från stormen Ivars framfart. Vid Sveriges mittpunkt, Flataklocken, blåste det 42 m/s och mycket blev förstört. Någon vecka efter fototillfället, lagom till turistsäsongen börjar, har dom röjt upp på området och satt upp nya flaggor.

_______________________________________________________

Cissi N

Tema nr 57: Flyga

cissi3

Om mig:
En 46 årig dalkulla bosatt i Partille som knappt tagit en bild innan januari i år! Blev övertalad av min väninna Anna H som var med även förra året att anta utmaningen och vidga mina vyer. Under det senaste halvåret har mitt intresse för fotografering blommat ut på allvar och kameran är numera ett självklart sällskap på varje utflykt.

Om bilden:
Bilden är tagen vid första besöket på Liseberg för året. Jag brukar oftast fundera kring vilka teman jag ska fotografera innan jag ger mig ut med kameran och tyckte att slänggungan var bra på temat ”Flyger”. Jag skulle även kunnat haft bilden som  eget tema:  ”Saker jag vägrar att utsätta mig för”…
_______________________________________________________

Duvstigen

Tema nr 244: Rinner

duvstigen

Om mig:
Som nybliven pensionär fyller jag dagarna med allehanda klurigheter som korsord, frågesport, quiz på mobilen mm. 365 foton ger mig den dagliga utmaningen att hitta motiv som passar till de teman vi fått. Har ingen nämnvärd talang v.g. fotografering men tycker att det är jättekul att matcha alla teman.

Om bilden:
Var på Island fem dagar i maj och där fanns ju många tacksamma vyer, bl.a. det vidunderliga vattenfallet Gullfoss.
_______________________________________________________

Kicki F

Tema nr 289: Stilla 

kickiF2

Om mig:
Jag är en ytterst amatörmässig fotograf, men jag har alltid tyckt om att ha bilder på min familj, mina hundar och trädgården. Mitt ena barnbarn säger: Mormor VVA, vilket betyder Våga Vägra Auto! Men det gör jag inte, alltså tar jag mina bilder via autoinställning på min NIKON D5000.

Om bilden:
Bilden skulle jag ta på temat Stilla, men med en busig frallavalp på drygt tre månader, så är det svårt att få nåt som är stilla.
Det är andra året jag är med på 365 foton, förra året kom jag till slutet, men jag tvivlar på att jag klarar det i år.
______________________________________________________

Emma P

Eget tema: Virvel 

emma_p

Om mig: 
30-årig hobbyfotograf som fick min första kamera när jag var 7 år och har fotat konstant sen dess. Digitalkameran, bloggen och scrapbooking har gjort att det blir mycket vardagsdokumenterande och jag försöker även få bilderna i 365 att på något sätt berätta om mitt liv just nu.
Om bilden:
Smältvatten en solig påskdag. Provade lite #fromwhereistand-fotografering, fast utan fötterna, för att dokumentera vad vi gjorde under helgen. Den här bilden blev lite roligare än att fotografera de som gjorde kanaler för smältvattnet i gårdsplanen. Virvlarna visar att vattnet tar enklaste vägen fram, runt alla små ojämnheter i marken.

______________________________________________________

BIRGITTA

Tema nr 156: Landat

BIRGITTA

Om mig:
Jag heter Birgitta Ahl och är en hängiven fotoamatör sen flera år tillbaka.
Eftersom jag är hemma om dagarna, tar jag bilder ofta och gärna.
Det är första gången jag är med i 365 foton. Jag gillar att ta ögonblicksbilder.
Har dessutom en fotoblogg och en konstblogg med mina alster.

Om bilden:
Jag tog bilden under en av mina vandringar med kameran i maj.
Denna gången var jag på ett koloniområde här i stan. Jag tar dagliga promenader med syfte att hitta olika bilder.
Den svartvita flugsnapparen flög till en stolpe och jag hade tur att den vilade sig en stund.
Jag har en Canon PowerShot sx40 HS som är lätt att zooma in med.

_________________________________________________________

Lena

Tema nr 349: Vindkraft

Lena

Om mig:
Jag är väldigt fascinerad av att fota med makroobjektivet och fotar många insekter, men även en och annan snöflinga eller den smälta stearindroppen i toppen av ljusveken. Man upptäcker nya saker när man går så nära. Ny passion är det omvända, d.v.s  teleobjektivet. Där försöker jag fånga fåglar, gärna i rörelse, men det är svårt! Det jag imponeras av hos andra är när de får till ljuset i en bild så att det blir nästan magiskt. Att få till ljuset är inte helt lätt.

Om bilden:
Bilden på vattnet som stänker upp en väldigt blåsig dag, är tagen med teleojektivet. Det blev många bilder innan det blev denna där det uppskvättande vattnet blev relativt skarpt i alla fall.​
_________________________________________________________

Kelis

Tema nr 207: Nät

Kelis

Om mig:
Tidigare har jag fotograferat mest familjebilder. Köpte för några år sedan en ny kamera och intresset bara växer. 365 foton har blivit en stor utmaning för mig.
Om bilden:
Vi var i Sardinien på semester. Bilden kom till på en promenad vid havet. Såg nätet och tyckte att det var fina färger och passade bra till temat. Jag tycker att flickan blev ett bra inslag i bilden.
________________________________________________________

Comments are closed.