Första kvartalets favoritbilder

Varsågoda, bidragen till Första kvartalets favoritbild!


Leya, tema nr 63: Fart

Leya_63_fart

Om bilden:
Jag gillar tåg och tågstationer. Rörelse. Dottern säger att hon älskar att åka tåg och buss för att man befinner sig på en ”mellanstation” där man i princip bara finns till.
Dessutom tycker jag om bildens färger och komposition. Det är harmoni och fart på en gång.
Om fotografen:
Jag heter Ann-Christine Påhlson och är gymnasielärare på NA -programmet. Mina största intressen är naturen, resor och fotografering. Jag började med en liten instamatic som 11-åring, men sedan har det blivit både Canon och Nikon. Som glad amatör lär jag mig hela tiden. Devis: De första 10 000 bilderna är värst.


Thorbjörn, tema nr 286: Spöklikt286_Spoklikt_TobbeOm bilden:
Jag är själv väldigt nöjd med detta foto under tema 286 ”Spöklikt”.
Att vår gångna så kallade vinter, med ömsom minus och hällregn, skapat detta trädspöke är härligt. Jag gillar att försöka hitta de små udda detaljerna när jag letar motiv! Och oftast finns de i vår omedelbara närhet. Gäller bara att ge sig tid att upptäcka dem!
Om fotografen:
Jag har fotograferat från och till sedan gymnasietiden, som jag kan säga inte var direkt igår.
Gillar att försöka hitta, som i fallet med ”spöket”, det unika i vår vardag.
Anser väl mig ha uppövat min förmåga att hitta de lite extra intressanta under år av försök.
Precis som med tankar, tar det tid!
Thorbjörn Jakobsson, Umeå, musiker och musiklärare med intresse för det estetiska i livet!


Annika (Enlundabosbetraktelser), tema 345: Vilopaus

enlundabo_vilopaus

Om bilden:
Lund, staden i mitt hjärta. Lunds i särklass bästa och solsäkraste plats på vårkanten. När människorna börjar flockas till Domkyrkans bänkar då vet man att våren är i antågande i. Det är något visst med att sitta lutad mot denna historiska byggnad och känna solens strålar mot ett vinterblekt ansikte.
Om fotografen:
Jag är en snart 42-årig Lundabo som gärna skildrar min hemstad i bilder. Genom fotoutmaningen har jag fått möjlighet att på ett annat sätt bekanta mig med min stad. Gillar även att fotografera blommor men är urkass på att fotografera människor. Målet är att bli bättre på mänskliga foton.


Åsa (TulsaQueen), tema : I farten

tulsaqueen

Om bilden:
Jag valde min bild på temat i farten. Inte för att det är min bästa bild,men jag tycker
om färgerna och att man ser farten. Och hur den får
mig att känna. Känna att jag kanske stod lite för nära spåret när tåget svepte förbi…
Om fotografen:
Jag som tagit bilden heter Åsa och tar kanske lite för många bilder…
Favoritobjekten är mina jyckar, min man, mat, trädgården och mina
syskonbarn. Jag hoppade på 365 för att utmana mig själv att ta bilder på något annat och kanske vara lite kräsnare…


Elizeth, tema 75: Fluffig

Elizeth_011_Fluffig

Om bilden:
Den här bilden valde jag för att jag gillar den suddiga bakgrunden och de dämpade färgerna. Ett motiv jag tycker representerar en av de saker jag älskar med fotografering, att komma riktigt nära och studera naturen genom mitt macroobjektiv. (Tema 75: Fluffig)
Om fotografen:
Bibliotekarie som tillsammans med sambo och katt bor mitt i de småländska skogarna. Har alltid älskat att fotografera och sedan digitalkamerans intåg har det blivit ännu roligare att experimentera! Favoritmotiven är djur och natur, gärna i närbild.


Karin Malm (Fiffi), tema 76: Flyta
malm_flyter
Om bilden:
Jag har valt denna bild för att det finns ett lugn i den samtidigt som den innehåller många kontraster. Den vita bojen mot det svarta vattnet, solens värme mot isens kyla, ljuset mot skuggan. Den lilla vaken gav mig hopp om att våren var på väg. Jag är ingen vintermänniska.

Om fotografen:
Jag är en glad fotoamatör, statsanställd biolog och tvåbarnsmamma som plåtar hellre än bra i många fall. Kameran är familjens Nikon Coolpix kompaktkamera. Det blir många vardagsbilder från hemmet, trädgården och naturen men jag lägger aldrig ut bilder på barnen. Våra två hankatter får däremot bli fotoobjekt titt som tätt.


UlmerVilmerkott, tema 119: Horisonten
52 (119) Horisonten
Om bilden:
Fotot jag valt är Horisonten. Eftersom jag älskar det fotot, inte bara för att stället där fotot togs betyder mycket för mig, utan för att jag känner att jag fick med en lite dramatisk känsla. Jag gillar molnen och hur horisonten bryter havet mot himlen. Stenarna i förgrunden gillar jag också.
Om fotografen:
Jag började fotografera 2008 och har jobbat med en Nikon D60. Nu har jag förnyat mig då min gamla gick sönder, till en D5300. Jag fotar helst natur, i första hand landskap och blommor. Just nu jobbar jag mest på att komma underfund med min nya kompis.


Marie +2*M, tema 305: Sångfågel

Marie_305.Sångfågel

Om bilden:
Temat är ”Sångfågel” och jag valde bilden för att jag tycker att det är en bra bild samtidigt som den skildrar temat på ett roligt och annorlunda men bra sätt.
Om fotografen:
Jag heter Marie och har fotat djur sen barnsben. Som vuxen har jag även blivit mer och mer intresserad av makro- och detaljfotografering. Jag är amatör och gillar mer att komponera bilder än ljussättning och sånt. Att hundar är mitt största intresse behöver jag nog inte berätta. Det syns tydligt i min blogg 🙂


Birgitta O, tema 319: Träskor

27 träskor 319Om bilden:
Varför jag valt den här bilden kan jag egentligen inte svara på. Det är bara en känsla. Maken köpte i somras nya träskor och redan dagen efter inköpet var de för små. Sedan dess har de stått ute både i ur och skur lutande mot väggen på landet.
Om fotografen:
Birgitta O, det är jag i deltagarlistan och jag är en pensionerad lärare sedan några år tillbaka som framför allt tycker om det som har med trädgård att göra och med det intresset vaknade också lusten att fotografera. När maken köpte en gammal SAAB, ett nytt renoveringsobjekt, köpte jag en ny kamera.


Michael, tema 317: Trotjänare

317 Trotjänare

Om bilden:
Jag valde temat ”Trotjänare”. På bilden sitter min far i den ena av hans traktorer och röjer lite snö. Traktorn är hans trotjänare. Även min far kan kvala in på temat då han började som springbud på Konsum som 15 åring och jobbade inom kooperationen till han pensionerade sig förra året.
Om fotografen:
Jag är Förstelärare/Grundskollärare med ungefär en miljon intressen. Ett av de senare är fotografering. Köpte systemkamera och på den vägen är det. 365 foton är en kul utmaning där jag kan utvecklas som fotograf.


Comments are closed.