April månads bilder

Här presenterar vi ytterligare ett gäng underbara månadsbilder!
Sjutton av de framlottade/inbjudna deltagarna har svarat.
Den här gången skulle bilderna vara publicerade i april, och fotograferna
har själva fått välja sitt favoritfoto.
Håll till godo – och kommentera gärna!

Anki F
350: Vårtecken

vartecken_anki

Om bilden:
Jag har valt ut fotot ”Vårtecken”. Bilden påminner om den ovanligt varma april vi haft i år. Redan i mitten av april var gräsmattan snöfri, det är ovanligt när man bor i Öjebyn (Piteå). Gillar det korta skärpedjupet med fokus på videkvistarna och påskfjädern, solljuset i fotots bakgrund förstärker temat.
Om fotografen:
Jag heter Ann-Christin Forsberg och är med i ”365 foton” för allra första gången. Min kollega Gunilla (PixelCat) har en stor del i att jag anmält mig 🙂
Fotoutmaningen har gjort att jag plockar fram kamerorna oftare. Titta gärna in på min fotoblogg, där får du veta mer om mig.
__________________________________________________

Robert
53: Fiskeläge

robert

Om bilden: 
Vi var i Riga under påskhelgen och besökte matmarknaden. Där tog jag bilden på de här torkade fiskarna. Jag gillar kontrasten mellan de vackra färgerna och det lite groteska motivet.
Om fotografen: 
När det gäller foto så är jag en entusiastisk amatör som glatt kastar mig mellan olika fotostilar. 365foton känns som en kul utmaning och ger dessutom en ursäkt att ta sig ut med kameran. Systemkameran och alla objektiv har fått stryka på foten för en liten Fujifilm X100S som nu är min enda kamera.
__________________________________________________

Annette
66: Fågelliv
photo1

Om bilden:
Här kommer mitt utvalda foto för april, Fågelliv.
Den valde jag för att jag tycker färgerna blev bra när jag fixade med fotoapp. Jag fotar nu bara med min Iphone och då får man ibland piffa till bilderna 🙂
Har en finare kamera som jag inte använt på några år, men den kommer snart fram. Det är lite för bekvämt med telefonen 😉
Om fotografen:
Det är mitt första år i utmaningen och jag tycker det är så roligt. Ser och letar motiv varje dag. Är det inget som passar 365foton så lägger jag ut det på Instagram eller EyeEm.
___________________________________________________
241: Renovering
evienna_renovering
Om bilden:
Var på väg hem från jobbet och tog en liten extra sväng genom stan, eftersom vädret var så härligt.
Kom förbi Stephansdomen med dess fasad av kalksten och tänkte att de aldrig verkar bli färdiga med rengöring & renovering…
Tycker om bilden för att den är så 2ren2 i svart-vitt och visar många detaljer.
Om fotografen:
Började fota i tidig tonår, då jag fick två gamla Kodak Retina (”Reflex” & ”2a”) av min mor: det blev svart-vita foton som framkallades hemma under källartrappen. Sedan var det paus, ända tills jag råkade hamna på ”365 foton”. Utmaningen har lett till att jag fotar mer regelbundet (nu med en Nikon D60).
Tycker själv att jag utvecklats bl.a. vad gäller blick för motiv. Dessutom har jag fått bättre koll på kamerans funktioner.
______________________________________________________________
206: Närgånget
ulrica

Om bilden:
Här har jag krupit inpå en blommande sälg för att försöka fånga den gula vårblomman på riktigt nära håll med makroobjektivet.
Om fotografen:
Jag är en 38-årig lärare som, förutom att tillbringa tiden med min familj, gärna fotograferar eller pysslar med scrapbooking på min fritid. Jag fotar mest vardagsbilder med mobilen numera, men tar gärna fram digitala systemkameran (helst med makroobjektivet) och går en liten fototur.

______________________________________________________________

Chrisse
Snett och vint

IMG_4024snett

Om bilden:
På en kvällspromenad ute i skog och mark hittade jag det här förfallna uthuset. Solen sken så vackert in på all världens bråte, dörrarna hängde och stuprännan likaså. Med ens såg jag motivet Snett & vint.
Om fotografen:
Chrisse heter jag och jag bor på landsbygden i Österbotten (Finland). Jag har alltid tyckt om att fotografera, men sedan jag för några år sedan skaffade en Canon EOS 600D har intresset för fotografering bara växt. Nu söker min blick nya motiv hela tiden!
_______________________________________________________________

Claes
244: Rinner

Rinner_claes

Om bilden:
Det var inte lätt att välja bild, men det blev denna från Rom. Min sambo och jag var där senast några dagar i samband med påskhelgen. Det är väldigt speciellt att promenera längs Tibern i mörkret. Jag ville fånga stämningen kring floden, brons skönhet, vattnets rörelse och ljusens speglingar.
Om fotografen:
Jag är en fotointresserad amatör. Fotograferar det mesta, mycket natur och gatumiljöer. Flertalet bilder är nog dokumenterande, som minnen från resor, speciella händelser/tillfällen och aktiviteter. Jag vill lära mig mera om att fotografera människor, gatufoto samt hur bilder kan berätta något, uttrycka känslor, etc. Fotoutmaningen ger inspiration och utveckling.
__________________________________________________

Margareta G
69: Färgstarkt

69_fargstarkt_140426

Om bilden: Tycker att bilden är lite ”kul” samtidigt som det finns en stark känsla av närhet. Blir glad när jag minns alla häftiga kreationer och glädjen under detta evenemang och det finns garanterat fler teman från denna dag.
Om fotografen:
”Inte utan min kamera”, mycket sanning i orden. Kreerar gärna vidare, tycker om nya resultat. Fotokurserna ”Fånga ljuset” och 7,5p – digitalfoto har gett mersmak.  Ganska lat fotograf, mycket handhållet trots svaga händer. Lulebo, men bilderna ofta från annan plats. Önskelistan – ett rovdjur/fågel och ett supertele men helst närgånget och makro. Motsägelsefull?
__________________________________________________

Yvonne
358: Årtal

90 av 365 - Årtal

Om bilden:
Vi besökte Taxinge slott i påskas, och där finns det här minnesmärket med två årtal på. Det jag inte riktigt får ihop är att det står att det är den 25 högtidsdagen.  Jag har inte lagt ner någon större energi på att reda ut hur det hänger ihop, det viktiga är ju att årtal är ett tema. Om det är min bästa bild i april är osäkert, men jag tycker den är lite rolig.
Om fotografen:
Deltar för femte året i rad och har lyckats slutföra varje år. Jag letar sällan motiv utan fotar en massa och jämför sen bilderna med temalistan.  Oftast hittar jag något som passar ihop, det gäller att tänka kreativt! Är ofta runt och tittar på andras bilder men är tyvärr dålig på att kommentera.
__________________________________________________

Tessan-Theres
277: Solkatt

tessantheres

Om bilden:
Jag valde Solkatt. Känns som jag eftersom Svea är en återkommande modell. Hon kan vara ganska svår att fånga på bild. Här låg jag på golvet ett bra tag innan jag fick en bra bild. Gillar även bilden tack vare ljuset. Och att hon inte ser dammig ut vilket hon lätt gör.
Om fotografen:
Bor i piteå. Hemvändare efter nästan 15 år i Stockholm. Förr tog jag väldigt mycket bilder men tappade intresset. Kom in på 365 via min moster ”Kikkson” och det är perfekt. Tänker numera ofta om det finns ett tema att uppfylla där jag är. Har till och med skaffat ny kamera men det blir oftast min samsung s5 som får tjänstgöra som kamera numera.
__________________________________________________

Kraka
317: Troll

kraka_troll

Om bilden:
Det är inte ofta man ser ett troll i skogen, även om man vet att de kan lura i bakgrunden. Jag väljer den här bilden eftersom den har så mycket av det som betyder något för mig. Naturen, de små detaljerna och det oväntade mötet. Fotad med Galaxy Gear smartwatch.
Om fotografen:
Bloggar sedan 2006 under namnet Kraka, en kvinnoförebild ur den nordiska mytologin. Är framför allt textbloggare. Bloggar för att tydliggöra för mig själv, och för den som vill läsa, att livet är mångfacetterat och att det inte alltid är det stora händelserna som är de största i livet.
__________________________________________________

Michael H
66: Fågelliv
MichaelH
Om bilden:
Jag valde bilden på bofinken för att jag var mest nöjd med den av April månads bilder. Tycker det är kul att fota fåglar och lurpassa lite vid fågelmataren. I vinter har det varit mest Talgoxar men nu är det mer varierat här i trädgården 🙂
Om fotografen:
Är sedan 1996 grundskollärare 1-7 SV, SO och Eng – numera även legitimerad! Stortrivs i skolan och har en sexa just nu. Tycker att dygnet har för få timmar (eller så borde man prioritera bättre) som jag fyller med: Min familj, styrketräning, MTB, fiske (flugfiske helst), läsning, dator/TV spel och numera även fotografering. Sedan älskar jag att resa (men vem gör inte det…). Har en tendens att fokusera totalt på det jag intresserar mig av…
__________________________________________________

Öbon
329: Uppmärksam

Öbon_Uppmärksam

Om bilden:
Det är sällan jag tar med mig någon kamera när jag går min vanliga promenadsväng, men denna dag råkade jag ha den stora med mig. Det går inte att planera alla bilder, det behövs tur också, därför har jag valt det här fotografiet.
Om fotografen:
Jag bor med min familj på en mycket liten gård på en ö i en sjö någonstans i Sverige. Det blir många fotografier från diverse idrottshallar (basket och gymnastik) och på våra katter och får. Största delen av min tid går till skrivande och läsande.
__________________________________________________

Mia K
232: På plats

Påplats_MiaK

Om bilden:
Min bild ”På plats” är fotad en morgon i april i Lindvallen, Sälen. Den kom till som testbild när jag skulle fota vännernas skidåkning och ville få rätt inställningar på kameran innan de började åka. Jag gillar bildens komposition och att den illustrerar ett av de abstrakta temana.
Om fotografen: 
Har fotat hela livet, men när jag för fem år sedan skaffade en digital systemkamera och gick en endagskurs började jag fota mer målmedvetet. Är sedan ett år medlem i en fotoklubb och det har varit väldigt utvecklande…och trevligt! Mamma till två tonåringar som ibland ställer upp på mina bildidéer i 365-utmaningen.
__________________________________________________

Birgitta O
108: Fragment

108: Fragment

108: Fragment

Om bilden:
Det där med bilder, BRA bilder,  tycker jag är svårt men samtidigt är det väldigt roligt att vara med i fotoutmaningen 2014 och få se alla deltagares bidrag. Vilka olika liv vi lever och hur olika vi ser på tillvaron.
Att få både ’rätt’ motiv och rätt ljus i en och samma bild, dit har jag ännu inte kommit.
När det gäller bilder från april månad bad jag min man att välja ut en och han valde fragment, bild nr 108 av 365. Fragmenten är flinta som vi hittar när vi gräver i grönsakslandet på Kastet på Orust. De finns på tomten som bitvis är en gammal boplats från stenåldern.
Om fotografen:
Jag, jag är en tant som nyligen blivit pensionär och som tycker mycket om trädgård så därför blir det mest växter jag fotograferar. Egentligen skulle jag vilja vidga vyerna men trädgård, natur och barnbarn hör just nu till de där närliggande motiven.
__________________________________________________

Kerstin A
143: Kotte

143: Kotte

143: Kotte

Om bilden:
Då jag bor i en liten by i Ångermanland hämtar jag gärna motiven ur naturen. Snabba promenader är inget för mig när kameran är med.  Den här dagen klättrade vi uppför en brant stig när jag fick ögonen på kotten. Jag tycker om att krypa nära och jag gillar låga bildvinklar.
Om fotografen:
Jag är 58 år, bor i Norrlands inland och har fotograferat så länge jag kan minnas. Bilder används flitigt i min familj. Eftersom jag fotograferar mycket så kan t ex sonen som inte läser eller skriver använda bilder och ”läsa” och berätta ur sina fotoböcker.
__________________________________________________

Lilian
48: Fascinerande

Lilian

Om bilden:
Bilden är tagen i en av de varierande och härliga passagerna i Svartån under årets första tur med vår lilla båt. Jag har gjort ett försök att fånga den mäktiga stämningen som björkarna och deras spegelbilder skapade. Verkligheten överträffade det jag lyckades fånga från en båt i rörelse!
Om fotografen:
För dryga 30 år sedan fotograferade jag en del. Då begränsades möjligheterna av kostnader för film och framkallning. För några år sedan fick jag en Nikon D3100 och sedan dess har fotograferandet ökat. Det är fantastiskt att ha möjlighet att ”plåta på” och ha möjlighet att obehindrat pröva nytt!

Comments are closed.